Pilule De Stil

Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare!

10 cele mai dăunătoare ingrediente din produsele cosmetice!(de care nimeni nu știe)

luxury academy

10 cele mai dăunătoare ingrediente din produsele cosmetice!(de care nimeni nu știe) Uniunea Europeană a interzis mai mult de o mie de ingrediente folosite în cosmetică, Statele Unite doar unsprezece, lăsând consumatorilor sarcina de a evalua siguranța precară a produselor. Dacă aceste produse sunt deja disponibile pe piață, de ce ar trebui să apară îndoieli că ele sunt dăunătoare sănătății? „Companiile nu sunt obligate să demonstreze siguranța produselor pe care le vând”, spune Tina Sigurson, ( Environmental Working Group) , consilier general al Grupului de lucru pentru mediu Woman’s day, „multe produse nu sunt aprobate înainte de a fi introduse pe piață”. Administrația federală a medicamentelor (FDA) din America și-a exprimat frustrarea cauzată de lipsa controlului asupra produselor cosmetice și de necesitatea tot mai convingătoare de vigilență.

Dar care sunt ingredientele oficiale din cosmetice dintre cele mai compromițătoare pentru sănătate? WD a făcut o listă 10.

PS: în Europa, pe tema securității produselor de frumusețe, suntem ceva mai bine.

luxury academy

1.FORMALDEHIDA

Unde se găsește: produse pentru îndrepatrea părului, ojă, adeziv pentru gene false.

De ce este dăunător: formaldehida este un conservant cu o putere antibacteriană puternică. Deși a fost inclus pe lista ingredientelor cu mare potențial cancerigen, formaldehida, chiar dacă în doze minime, continuă să apară în formularea unor produse.

2.PARABENII

Unde se găsește: Creme hidratante, produse de protecție solară, paste de dinți, șampoane, deodorante, produse pentru igiena intimă.

De ce este dăunător: S-a demonstrat pe larg faptul că parabenii, utilizați ca și conservanți, sunt particule care penetrează pielea și rămân intacte în țesuturi, se acumulează. În ciuda suspiciunilor că ar putea avea efecte cancerigene, utilizarea de parabeni este autorizată legal în Uniunea Europeană.

3. Quaternium-15

Unde se gasește: machiaj de ochi, fond de ten, șampon, produse de protecție solară.

De ce este dăunător: este toxic și ca conservant, eliberează formaldehidă și poate irita.

4.Kathon CG

Unde se gasește: Dermocosmetica, produse pentru igiena personala

De ce este dăunător: Antimicrobian, clasificat din punct de vedere toxicologic- un puternic iritant.

luxury academy

5.Mea- Dea- Tea

Unde se gasește: Săpunuri, șampoane, gel de duș.

De ce este dăunător: acronimele sunt pentru monoetanolamină, dietanolamină și trietanolamină. Acestea eliberează nitrați și nitrozamine, adică: agenți potențiali carcinogeni.

6.Paraphenylendiamine

Unde se gasește: Coloranți pentru păr

De ce este dăunător: Substanța interzisă de multe țări europene, provoacă roșeață, mâncărime și iritație.

7.Flatati

Unde se gasește: Parfumuri

De ce este dăunător: în combinație cu muschii sintetici (chiar și cei care se găsesc adesea în buchetele parfumate), pot avea efecte grave asupra sănătății.

8.Agenti activi de suprafata (Tensioattivi)

Unde se găsește: Detergenți, produse pe bază de spumă

De ce este dăunător: putere de detergere foarte agresivă. Preferabil limitarea utilizării.

9.TOLUEN

Unde se găsește: Acetonă pentru unghii

De ce este dăunător: identificat printre cauzele posibile care cauzează tulburări ale sistemului nervos și ale rinichilor.

10.Aluminiu

Unde se găsește: Deodorante

De ce este dăunător: sărurile de aluminiu pot deteriora în mod semnificativ ADN-ul celulelor, compromițându-le

Din păcate, aceste substanțe sunt prezente în multe produse cunoscute și utilizate pe scară largă, chiar și de copii.

luxury academy

Înainte de a vă lăsa, aș dori să menționez că în lista ingredientelor enumerate pe etichetele produselor, numele care apar înainte sunt cele care conțin cele mai mari cantități. Dacă, primul ingredient este parafina lichidă sau silicon, cum ar fi dimethicona, trebuie să știți că acest produs nu este bio și, prin urmare, nu vă va ajuta să îmbunătățiți nici părul nici pielea. Ingredientele nu mint!

Aura,

Cu Stil


Aura Anghel

luxury academy

Articole recente

Stilul este imbracamintea gandurilor noastre!

LUXURY ACADEMY

Luxury Academy este unica academie din România, care pregătește specialiști în Hair Style, Make-Up, Fashion Design și consultanță de imagine, un loc de întâlnire între exigențele de piață și aspirațiile celor ce vor să întreprindă o carieră în Fashion System.

CONTACT

Contactează-ne 004 0726 021 501