Pilule De Stil

Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare!

Ce este un Dress Code?

Style Tips: DRESS CODE

În ziua de azi, evenimentele sunt o parte componentă şi importantă în modul de viaţă al fiecăruia, fiind un prilej minunat de socializare şi de a face noi cunoştinţe.

De multe ori, în invitaţii apare secţiunea „dress code”, care reprezintă o serie de reguli scrise și nescrise cu privire la ce să porți și când să porți. În funcție de ocazie, dress code-ul trebuie respectat.

Ce este un Dress-Code?

Este un cod de îmbrăcăminte indispensabil pentru a face față fiecărei situații, evitând greșeli vestimentare sau chiar excluderea socială. Vechi ca și civilizația, dress-code-ul astăzi este fundamental de știut, mai ales când apare în invitații oficiale.

Credeți cumva că dress-cod-ul este ceva modern? Nici pe departe!

În orice context cultural sau social prin care omul s-a perindat în istoria sa, au existat reguli scrise sau nescrise care într-un fel sau altul au fost respectate. Reguli privind comportamentul, reguli de prezentare, chiar și în ceea ce privește mimica sau chiar limba care trebuie vorbită. Reguli ce depind de circumstanțe, reguli ce variază între diverse națiuni, tradiții, chiar și reguli privind orele din timpul unei zile. Fără nicio excepție pentru dress-code. Adică este un set de norme mai mult sau mai puțin comune într-un context foarte specific – cultural, social, profesional sau public.

Țesăturile și culorile care au caracterizat moda de la antichitate până în prezent, au fost analizate, iar în unele capitole a fost menționată semnificația socială a hainelor tipice altor culturi precum sari pentru India și kimono pentru Japonia. Un cod comunicativ care se schimbă în funcție de vremurile și momentele istorico-politice. Moda în trecut și astăzi a fost întotdeauna dictată de oameni importanți, iar culorile și țesăturile, în special în secolele trecute, au avut valori politice puternice.

Lucrările analizate arată, de asemenea, cu câtă ușurință se comunică prin modă și cu câtă ușurință este înțeleasă moda de un public vast. De fapt, moda este un cod comunicativ, bazat pe propriile simboluri cu o gramatică proprie, care, poate depăși cu ușurință barierele lingvistice și din ce în ce mai mult, pe cele culturale.

Dress-code-urile culturale variază de la societate la societate. Toate culturile au propriul dress-cod, mai mult sau mai puțin sever, iar acest lucru se referă mai presus de toate la hainele tipice profesionale, cum ar fi hainele medicilor, polițiștilor sau uniformele militare. Este clar că regulile de îmbrăcăminte implică și viață de zi cu zi și prin urmare, afectează pe toată lumea. Când? Întotdeauna! De la outfit-ul pentru birou până la locul de joacă cu copiii, de la outfit-ul pentru sală de sport până la o seară cu prietenii, toate hainele reprezintă un cod și adaptate la stilul fiecăruia, au o limită precisă. Dacă pentru daily-outfit alegerile sunt lejere, este important să cunoaștem foarte bine dress-code-ul formal care este impus de ceremonii și ocazii sociale cu mare fast.

Pe scurt suntem înconjurați de dress-code-uri de toate tipurile și este bine de știut că dress-code-ul este un „cod internațional comun”cu reguli bine definite.

Aura,

Cu Stil

luxury academy

Aura Anghel

luxury academy

Articole recente

Stilul este imbracamintea gandurilor noastre!

LUXURY ACADEMY

Luxury Academy este unica academie din România, care pregătește specialiști în Hair Style, Make-Up, Fashion Design și consultanță de imagine, un loc de întâlnire între exigențele de piață și aspirațiile celor ce vor să întreprindă o carieră în Fashion System.

CONTACT

Contactează-ne 004 0726 021 501