Pilule De Stil

Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare!

Cine este si cu ce se ocupa Consultantul de Imagine?

Aura Anghel – Consultant de Imagine acreditat

Consultantul de Imagine este o figură profesională specializată în comunicarea verbală și non-verbală care oferă consultanță și asistență clienților, grupurilor sau companiilor individuale în ceea ce privește imaginea, îmbrăcămintea, machiajul, atitudinea, cariera, eticheta, comportamentul, reorganizarea și/sau gestionarea garderobei și cumpărăturilor, comunicarea. Consultanța imaginii vizează să ajute clientul să comunice mesajul potrivit prin aspectul său.

Consultantul de Imagine se ocupă cu tot ceea ce ține de comunicarea nonverbală, și anume: coafură, machiaj, îmbrăcăminte, atitudine, stil și etichetă, deci imagine la 360 de grade.

Activități:
Consultantul de Imagine este responsabil pentru proiectarea și dezvoltarea unei imagini personale de succes a clienților săi, studierea problemelor legate de imagine și găsirea soluției prin diferite niveluri de implementare. Aceasta include analiza tipului fizic și a personalității, îmbrăcămintea, comunicarea (de la voce la expresie), analiza culorilor personale, construcția guarderobei adecvată profesiei, vârstei și personalitații fiecăruia.

IMAGINEA ESTE CEL MAI PUTERNIC INSTRUMENT DE COMUNICARE!
luxury academy

În prezent, Consultanța de Imagine este de trei tipuri:

– consultarea imaginii personale, vizează femeile și bărbații care doresc un aspect nou sau doresc un stil propriu adecvat;
– consultanță în domeniul imaginii profesionale, care vizează persoanele care caută un loc de muncă nou, persoanele promovate recent în birouri sau celebrități;
– consultanță corporativă, destinată companiilor care intenționează să creeze un cod de îmbrăcăminte sau uniformă, precum și găsirea soluțiilor privind personalul, aspectul fizic și eticheta în afaceri.

Cunoștințe necesare:

Este necesar să existe anumite calități personale, precum și calități profesionale. Consultantul de imagine trebuie să aibă un puternic simț estetic, să fie pregătit pentru creearea relațiilor interpersonale, trebuie să aibă bune abilități de comunicare și de ascultare activă, precum și citirea și interpretarea comunicării non-verbale. De asemenea, trebuie să se bucure de bune abilități organizaționale, să aibă o predispoziție de atenție la detalii și trebuie să fie flexibil. Este util să aibă o cultură de bază a istoriei modei, textilelor , tendințelor și evident, să urmărească evoluția modei.

Tendința pe piață:

Consultantul de Imagine este un profesionist care lucrează de regulă în mod autonom și care creează un circuit de colaboratori precum hairstylist, make up artist, personal trainer, stomatolog, croitor, dietolog, chirurg estetician, etc., tocmai pentru a oferi servicii de consultanță persoanelor care caută o imagine de succes. Pentru un Consultant de Imagine astăzi este necesar să nu rămână izolat, ci să găsească o organizație profesională. Cele două cele mai importante asociații de consultanță în domeniul imaginii la nivel internațional sunt în prezent Asociația Image Consultants International (AICI) și TFIC (Federația Consultantilor de Imagine).

luxury academy

În concluzie Consultantul de Imagine, ajută la găsirea propriei identități, la găsirea stilului personal, la reînnoirea unei imagini care a rămas poate prea mult neschimbată, face să se redescopere în reflectarea oglinzii, execută dorința de schimbare care provine dintr-o nevoie personală sau dintr-o necesitate profesională, ținând cont întodeauna de personalitatea și individualitatea fiecăruia

.

STILUL ESTE IMBRACAMINTEA GANDURILOR NOASTRE!



Aura,

Cu Stil


Aura Anghel

luxury academy

Articole recente

Stilul este imbracamintea gandurilor noastre!

LUXURY ACADEMY

Luxury Academy este unica academie din România, care pregătește specialiști în Hair Style, Make-Up, Fashion Design și consultanță de imagine, un loc de întâlnire între exigențele de piață și aspirațiile celor ce vor să întreprindă o carieră în Fashion System.

CONTACT

Contactează-ne 004 0726 021 501