Pilule De Stil

Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare!

Reguli de bon ton

Regulile etichetei provin de la tratatul bine cunoscut al secolului al XVI-lea al Monsignorului Giovanni della Casa, „Galateo dei costumi”. Un tratat în care, de exemplu, regulile bon ton sunt explicate pentru îmbrăcăminte, pentru gesturi și pentru lucruri neplăcute de evitat, pentru cuvinte pe care le putem folosi sau nu, reguli care au influențat obiceiurile multor societăți occidentale din ultimele secole. Aici sunt cele mai frecvente erori, cum să le eviți în situațiile de zi cu zi, reguli pe care toată lumea ar trebui să le știe.

Principala regulă a BON-TON -ului este de a ști faptul că o masă bine pregătită este o indicație a rafinamentului și a educației bune, deoarece demonstrează atenția proprietarilor față de oaspeți. Aceiași oaspeți vor trebui să-și arate aceeași grijă față de proprietari să-și spele mâinile înainte de a se așeza la masă și de a mânca într-un mod politicos, aducând mâncare la gură prin ridicarea brațelor și fără a-și odihni coatele pe masă, șolduri. Din același motiv, trebuie să așteptăm ca toți oaspeții să fie serviți și gazdele să ia prima mușcătură înainte de a începe să mănânce.

luxury academy

La Restaurant

Regulile etichetei la restaurant spun că atunci când ajungeți la restaurant, bărbatul precede femeia și îi oferă cel mai bun loc, mutând scaunul pentru a se așeza. În mod tradițional, nota trebuie plătită de către bărbat, dar această regulă eșuează dacă femeia a făcut invitația sau dacă sunteți într-un grup unde puteți plăti la comun. La sfârșitul mesei, omul va trebui să ajute femeia să se ridice, să- i poarte haina și să o urmeze la ușă, unde va fi prima care va ieși și apoi va ține ușa deschisă.

luxury academy

Prezentările

Eticheta salutului respectă regulile prezentărilor, adică cea mai tânără persoană salută pe cea mai veche, cea mai puțin importantă salută cea mai importantă, bărbatul salută femeiea. Elegant este omul care, dacă însoțește o femeie, nu se oprește să salute cunoștințele pe care le întâlnește, dar dă doar din cap, exact așa cum face cu oamenii cunoscuți de femei, chiar dacă nu le cunoaște. Omul nu ar trebui să uite niciodata să o prezinte pe femeia care îl însoțește și este bine să-și amintească că nu se salută niciodată cu țigara în gură și niciodată nu strănge mâna cu mănuși.

luxury academy

Reguli pentru copii

Regulile etichetei referitoare la copii sunt importante pentru a vă permite să vă simțiți liniștiți în orice loc și situație în prezența copiilor dvs. De asemenea, învățându-i cum să se comporte în orice situație înseamnă să îi ajuți să-și dezvolte inteligența emoțională. Prima regulă de învățare a copiilor este aceea de a saluta în mod corespunzător adulții și ceilalți copii când ies sau când intră in orice loc. De asemenea, va fi important să îi învățați să vorbească într-un mod politicos, explicând că niciodată nu se întrerupe pe cineva care vorbește, cuvintele urâte nu ar trebui folosite niciodată și că nu ar trebui să șoptească la ureche.

luxury academy

Cum ne îmbrăcăm?

Pentru fiecare context și situație există o îmbrăcăminte adecvată, deci este important să alegeți îmbrăcămintea nu pe baza tendințelor actuale, ci în funcție de bunul gust și de ocazie. Odată ce ați identificat îmbrăcămintea ideală pentru un anumit context, va fi posibil să o personalizați, cu mărimea și vestibilitatea potrivite, în funcție de stilul dvs., astfel încât să nu apareți nici prea extravagant, dar nici să rămâneti în umbră,neobservați

luxury academy

In casă, cu oaspeți

Pentru casă sunt incluse multe reguli privind bunele maniere. Proprietarii trebuie să respecte anumite reguli pentru a se asigura că sunt educați cu oaspeții lor, în primul rând casa trebuie să fie întotdeauna bine curățată și ordonată. Practic, proprietarii nu ar trebui niciodată să-i facă pe oaspeți să se simtă stingheri, de exemplu, ei nu trebuie să- și primească oaspetii în haine nepotrivite, ar trebui să evite discuțiile contradictorii și vor trebui întotdeauna să-și asculte oaspeții cu mare interes.

luxury academy

La telefon

Există reguli de bon ton, de asemenea, cu privire la utilizarea telefonului. Prima regulă a bunelor maniere este că ar fi bine să nu telefonați la anumite ore ale zilei, cum ar fi dimineața devreme, seara târziu și la orele de masă. Dacă din motive urgente vor fi făcute apeluri în aceste momente, ne vom cere scuze pentru orar. În birouri, spitale și alte locuri unde puteți deranja, tonul de apel trebuie să fie oprit. Soneriile ar trebui să fie alese dintre melodii clasice care amintesc trilul telefonului și nu melodiile zgomotoase. De asemenea, este bine să rețineți că dacă telefonul sună în timp ce vă aflați în prezența altor persoane, trebuie să vă cereți scuze, în timp ce dacă trebuie să efectuați un apel telefonic, trebuie să cereți permisiunea altor persoane prezente si eventual să vă indepărtați.Cu siguranță știți deja că telefonul nu rămâne pe masă sau nu vă jucați cu el în timp ce luați cina cu alți oameni. În ciuda acestui lucru mulți fac acest lucru deosebit de nepoliticos. Când sunteți la masă, telefonul îl lăsați pe silențios și îl puneți în buzunar/geantă. Nu este nimic mai neplăcut decât să vorbești cu cineva care te ignoră.

luxury academy

Punctualitatea

Unul dintre principalele semne de educație și respect față de alții este punctualitatea. Întârzierea este admisibilă numai în prezența unor motive valabile de forță majoră care nu au legătură cu voința ta. În acest caz, va fi necesar să se avertizeze prompt cu privire la întârzierea proprie și pe cât posibil să ajungă cât mai repede posibil.

luxury academy

Acestea sunt doar câteva reguli de comportament. În prezent, a fi needucat și grosolan este din ce în ce mai copleșitor. Astăzi a fi necivilizat și nerafinat pare să fi generat un farmec real, în special în rândul noilor generații, care au tendința de a face ca manierele stângace și rele să fie un fel de simbol al statutului.

În acest context, la fel de adevărat ca degradarea, redescoperirea bunelor maniere devine o necesitate reală, precum și o virtute de necontestat: o modalitate de a ieși în evidență este aceea de a avea o alură elegantă și plină de rafinament, este o condiție mult mai rară și prețioasă a multor comori .

Aura,

Cu stil


Aura Anghel

luxury academy

Articole recente

Stilul este imbracamintea gandurilor noastre!

LUXURY ACADEMY

Luxury Academy este unica academie din România, care pregătește specialiști în Hair Style, Make-Up, Fashion Design și consultanță de imagine, un loc de întâlnire între exigențele de piață și aspirațiile celor ce vor să întreprindă o carieră în Fashion System.

CONTACT

Contactează-ne 004 0726 021 501