Pilule De Stil

Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare!

Secrete de stil by Aura Anghel

photo credit @Giuseppe Rocchini

Reguli de Aur pentru Bărbați Eleganți

Odată, acum câțiva zeci de ani în urmă, în jurul anilor ’50 moda masculină a început să se schimbe și să piardă din formalități, mai ales în cercurile mai puțin importante. Cu toate acestea, după mai mulți ani această modă, și mă refer aici la costumul bărbătesc în trei piese a revenit mai mult că niciodată în trend.

Voi povesti aici în linii mari despre cum se poate îmbrăca un bărbat dacă vrea să fie Elegant. Despre costumul din 3 piese, adică cel cu vestă asortată la sacou și pantaloni, pot să va spun că este apogeul eleganței masculine și mă întreb de ce 9 din 10 profesioniști nu îl au în garderobă. Este clar faptul că nu este o alegere fericită pentru toți. Dacă ai 1,60 înălțime nu ți-l recomand deoarece acest compleu nu va face altceva decât să-ți strivească imaginea. Chiar dacă, vestă poate fi o soluție foarte potrivită pentru cei ce au un abdomen proeminent. Pentru toți ceilalți aproape că nu există limite. Deci, te sfătuiesc să-l introduci în garderobă ta pentru o întâlnire de afaceri sau un brunch ori o discuție oficială.

Te-ai gândit vreodată la ce face diferență între un om elegant, rafinat și unul îmbrăcat bine? Cum este posibil pentru un bărbat să poarte un clasic formal fără riscul de a fi previzibil sau banal? Aici vorbesc despre outfitul de ceremonie.

Ți-am pregătit acest articol de păstrat și “pus în ramă ” pentru a evita erori de stil majore, care să te afecteaze în eficientă și șansa de reușită în mediu business și nu numai.

În primul rând înainte de a cumpăra un costum merită să acorzi mai multă importantă detaliilor cum ar fi: vestibilitate și calitatea materialului.

Alegerea costumului este foarte importantă, este punctul de plecare pentru crearea outfitului și trebuie să fie intodeauna de culoare închisă. El poate fi gri antracit sau bleumarin îmbinat cu cămașa albă, șosete negre sau gri foarte închis, de preferat până la genunchi, pantofi cu șireturi, simpli, negri și curea neagră.

Culoarea neagră la costum nu este indicată pentru o ceremonie de căsătorie însă, pentru evenimente speciale de seară, da! Costumul negru intodeauna va fi purtat cu o cămașa albă, sosește negre, pantofi cu șiret, negri și curea neagră. Singură culoare permisă este pentru cravată sau papion, însă ar fi bine să nu exagerezi.

luxury academy
luxury academy

Scopul buzunarului de la piept al sacoului nu este unul decorativ, deci nu-l mai lasă gol!

La pochette – batista de buzunar – nu va fi niciodată la fel cu cravată. Dacă respectiva cravată este într-o culoare unì atunci la pochette poate avea fantezie, însă neapărat să fie în armonie cu această sau viceversa. Cea mai eleganță versiune es

te reprezentată de batistă albă, fie ea din mătase sau bumbac. Ce ar trebui să nu poarte niciodată un bărbat rafinat? Poate prea mult parfum.

De Evitat în cazul costumelor de ceremonie!

  • Cămașa cu mâneca scurtă!!
  • Culoarea maro, atât pentru costum cât și pentru pantofi. Nu este o culoare elegantă!
  • Cămăși cu dungi sau cu fantezii, modele;
  • Cămașa albastră, deoarece este o culoare de zi;
  • Chiar dacă sunt la modă sunt de evitat șosetele colorate, cu dungi sau cu diverse imprimeuri

Stilul nu vine neapărat în mod natural. Este învățat.

Cu Stil, Aura

Cine este Aura Anghel?

Aura Anghel, este Fondator și Președinte -Luxury Academy – School of Fashion&Design, și absolvent al Academiei de Lux din Milano, Italia. Este Consultant de Imagine certificat la nivel internațional, iar în prezent lucrează cu celebrități și persoane politice din Europa și Orientul Mijlociu, dar și în backstage-uri pentru cele mai importante festivaluri europene-Sanremo, Cannes- și în producția unor show-uri tv din Italia și România.

photo credit @Aura Anghel

luxury academy

Aura Anghel

luxury academy

Articole recente

Stilul este imbracamintea gandurilor noastre!

LUXURY ACADEMY

Luxury Academy este unica academie din România, care pregătește specialiști în Hair Style, Make-Up, Fashion Design și consultanță de imagine, un loc de întâlnire între exigențele de piață și aspirațiile celor ce vor să întreprindă o carieră în Fashion System.

CONTACT

Contactează-ne 004 0726 021 501