Pilule De Stil

Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare!

Sfaturi utile pentru un look de star

Cu ce mă îmbrac azi?

Întrebarea secolului. Acum suntem bombardați cu nenumărate idei, tendințe, must-uri care trebuie urmate și rezultatul este aproape întotdeauna o omologare deranjantă. Dar noi, fashion-iștii, știm una mai mult decât diavolul și nu ne lăsăm păcăliți. Secretul este că nu trebuie să fim influențați de modă pentru a fi la modă.

De aceea am elaborat aici câteva sfaturi pentru a evita greșelile de stil și pentru a potrivi culorile, hainele și încălțămintea intr-un mod armonios.

De exemplu, albastrul și negru nu sunt deloc „dușmani”, așa cum mulți oameni cred, pantofii și gențile nu întotdeauna trebuie asortate, pantalonii devin rafinați chiar și pentru cele mai elegante evenimente, doar cu accesoriile potrivite.

Când cumpărăm, nu trebuie să ne bazăm doar pe tendințele momentului, ci și pe culorile pe care le au și pe combinațiile pe care le putem face cu hainele pe care le avem deja în dulap. Cu siguranță culorile blocking, adică combinația de culori contrastante, cum ar fi roz și roșu, pot avea farmecul lor, dar nu întotdeauna aceste combinații curajoase sunt o alegere bună.

Iată un ghid cu sfaturi simple pentru a înțelege cum să ne îmbrăcăm corect, adică să învățăm să asortăm hainele, culorile și pantofii.

CUM ASORTĂM CULORILE?

Cercul Itten și regulile de bază ale colorimetriei:

luxury academy

Pentru a învăța să potrivim culorile, folosim cercul Itten: această roată de culori este un fel de curcubeu circular în care găsim cele trei culori primare: roșu, galben și albastru care se amestecă împreună și dau viață culorilor purpuriu, verde, portocaliu și la toate toate celelalte culori care se află în cerc.

Regula principală este aceea de a asorta cele care se află în poziția opusă, nu cele apropiate.

1. ALB SI NEGRU PENTRU A NU RISCA NICIODATĂ

Dacă doriți să fiți siguri că nu greșiți, puteți alege două culori de bază: alb și/sau negru, care, pe lângă faptul că se combină perfect împreună, sunt perfect potrivite în aproape orice situație, combinație

luxury academy

2. CULORI NEUTRE PENTRU DIFERITE MIXURI

Din cercul lui Itten putem vedea cum, amestecând două culori, putem crea o mulțime de alte culori. Dacă dorim să purtăm o culoare neutră, putem asorta o culoare îndrăzneață cu condiția să fie în nuanțe de roșu, verde, violet, maro, bluemarin, exemplu:

pe o fustă de culoare cămilă și o cămașă albă putem combina culori strălucitoare precum galben, verde, roșu și nuanțe metalice argintate sau aurite.

Și maro? Este o culoare de evitat, nu este elegantă: însă dacă totuși face parte din paleta ta de culori combin-o cu bej și crem, dar și cu verde și auriu. Evită combinația cu negru sau, chiar mai rău cu albastru sau gri.

luxury academy

3. CULORI APRINSE PENTRU COMBINAȚII ÎNDRĂZNEȚE

Potrivirea culorilor aprinse este probabil cea mai dificilă, dar, chiar și în acest caz, roata de culori ne ajută să vedem cum se atrag reciproc culorile opuse: deci, da, galbenul combinat cu violet sau maro, verde cu fuchsia, combinații luminoase pentru cei care îndrăgesc să îndrăznească. Combinații pe care le putem face și cu ajutorul accesoriilor: genți, pantofi, bijoux.

Printre culorile luminoase, roșul nu trebuie să fie asociat cu albastru, portocaliu și verde, în timp ce merge foarte bine cu alb-negru. O altă abordare nerecomandată este roșu cu roz/fuchsia, chiar dacă de câțiva ani mulți designeri au încălcat această regulă pe podiumurile lor.

luxury academy

4. CUM SE COMBINĂ ALBASTRU

Albastru este perfect cu alb, roz, albastru deschis, lila, galben pal, culori pastelate în general. Combinațiile cu bej, crem și gri sunt foarte elegante.

luxury academy

5. CUM SE COMBINĂ VERDE

Culoarea verde închis este perfectă cu maro, bej, negru, crem, alb, roz și portocaliu. Verde deschis, pe de altă parte, merge bine cu negru, alb și gri. Verde măslină cu maro, bej, negru și alb.

luxury academy

6. CUM SE COMBINĂ GRI

Culoarea gri, ca și alb-negru, poate fi combinat cu absolut orice.

luxury academy

7. CUM SE COMBINĂ ROSUL

Culorile care se potrivesc cel mai bine cu roșu sunt negru, alb, albastru, gri și crem.

luxury academy

8. CUM SE COMBINĂ VIOLET

Culoarea violet este elegantă cu negru, alb, bleu și gri; violet prună cu maro, bej, portocaliu, verde acqua, crem, negru, gri și alb; violet liliac cu alb, gri, negru, bleu și albastru.

luxury academy

9. CUM SE COMBINĂ BEJUL

Bejul este perfect cu maro, gri, negru, roz, mov, verde închis, albastru, alb și crem.

luxury academy

10. CUM SE COMBINĂ ROZ

Rozul este elegant cu culori pastelate, sau asortat cu negru, alb, albastru, crem, gri, verde închis și maro.

luxury academy

CUM ASORTĂM PANTOFII?

  • Cu un aspect clasic și sobru, sunt indicați pantofii cu toc înalt, colorați sau extravaganți, cum ar fi sandale cu pietre prețioase și decolteu în culori strălucitoare sau caracterizate prin manoperă și printuri ;
  • Dacă ești „în carne” evită tocurile subțiri de 12, alege tocurile groase, chiar și înalte;
  • Pantofii cu platformă, înalți nu avantajează fetele minione și slabe;
  • Dacă ești înaltă și doar atunci poți purta pantofi sau sandale cu curea pe gleznă, altfel nu, deoarece scurtează piciorul;
  • Balerinele le poți purta doar dacă ai șoldurile mici, ești înaltă și slabă;
  • Cu un costum colorat, cu imprimeuri geometrice sau florale, modelele de pantofi sunt simple, în culori negru sau bej;
  • Dacă nu ești foarte înaltă, poți purta fuste scurte sau pantaloni subțiri și tocuri înalte;
  • Pantofii de calitate sunt ideali pentru a da o notă de strălucire unui aspect casual, de exemplu combinația clasică de blugi, cămașă și blazer;
  • Adidașii sunt din ce în ce mai populari cu haine elegante, mai ales cu fuste lungi și pantaloni largi și moi;
  • Sandalele plate pot fi purtate cu pantaloni, fuste si rochii de orice lungime; O sanda cu pietre prețioase este perfectă pentru a finaliza un aspect chic casual;
  • Pantofii cu dantelă sunt indicați la costume, pantaloni și fuste până la genunchi;
  • Pentru o viziune completă, discutăm și despre cum să combinăm culorile in baza tenului și culoarea părului nostru. Prima regulă pentru a evita greșelile este de a lumina fața : în cazul în care atunci când apropi o culoare de față și culoarea tenului nu se schimba, atunci nu există nici o problemă, dar dacă ne uităm in oglindă si chipul devine mai palid sau mai obosit, atunci nu este culoarea potrivita pentru noi. Pentru acest lucu se face testul de culori, un test unic în întreaga lume!
luxury academy

Intodeauna trebuie ținut cont de personalitatea noastră, de ocazie și de locație atunci când alegem un outfit!

Aura,

cu stil.


Aura Anghel

luxury academy

Articole recente

Stilul este imbracamintea gandurilor noastre!

LUXURY ACADEMY

Luxury Academy este unica academie din România, care pregătește specialiști în Hair Style, Make-Up, Fashion Design și consultanță de imagine, un loc de întâlnire între exigențele de piață și aspirațiile celor ce vor să întreprindă o carieră în Fashion System.

CONTACT

Contactează-ne 004 0726 021 501