Pilule De Stil

Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare!

Tot ce trebuie să știi despre cravată

Cravata este pentru om un sinonim al eleganței din 1700, de când a fost purtată de nobilii curții lui Ludovic al XIV-lea. Aspectul său actual se datorează lui New Yorker Jesse Langsdorf, care în anii ’20 a tăiat materialul, l-a pliat și l-a cusut în trei puncte pe spate.

luxury academy

1. Nodul trebuie să fie strâns

Nodul este partea crucială, deși este ultimul. Trebuie ”să fie strâns în mod corespunzător deoarece cea mai gravă greșeală pe care o poți face este să ai o cravată necorespunzătoare”, explică Stefano Bigi, care se ocupă de accesorii excellence de trei generații. Dar și Maurizio Marinella, care conduce istorica firmă napolitană. Marinella, are de asemenea aceeași opinie: „Tipul de nod nu are importanță, atâta timp cât este bine executat.”

luxury academy

2. Nici prea lung dar nici prea scurt

Lungimea și lățimea sunt strâns legate de nod. Lungimea este în mare măsură determinată de modul în care legați cravata și este esențial ca aceasta să nu depășească niciodată cureaua, dar nici cu lățimea nu glumim.

„Cravata perfectă are un nod de 8 cm, mărimea trebuie redusă chiar sub-nod, deoarece atunci când sacoul este închis este partea care iese in evidență cel mai mult”, sugerează Stefano Bigi.

luxury academy

3. Culori sobre, please

Combinația de culoare dintre cravată, costum și cămașă trebuie să fie armonioasă. Fantezii da, dar întotdeauna cu măsură. Pentru a amesteca culorile, este bine să țineți cont de aceste asortări: cravata bordeaux poate merge bine cu albastru și gri, iar cea albastră se asortează bine cu un costum gri, în timp ce cravata maro poate fi folosită cu costumul albastru.

Potrivit lui Bigi: „Mai bine să optezi pentru culorile sobre și eviți roșu seara, dacă nu este cerut de dress code”.

luxury academy

4. Joacă-te cu imaginația (cu prudență)

Începem de la situații formale, cele în care este necesară cravata. În aceste cazuri, alegeți microdesene sau modele. „Dacă mediul este bussines casual, este mai bine să alegeți un design clasic, un model stampa engleză, care vă permite să mențineți un profil discret”, explică Bigi. Pentru ceremonii se concentrează pe ceva mai lucios, dar must-ul pentru Marinella este: „cravatele albastre și albe, foarte frumoase seara cu cămașă albă, sobre și elegante în același timp”. În cele mai relaxate situații puteți alege și liniile, având în vedere că regimental se potrivește doar cu blazerul. Pentru situații informale vi se oferă și cravate tricotate din cașmir pentru iarna.

luxury academy

5. Must Have

Pentru a ieși in evidență, cu stil, sfatul lui Bigi este în schimb cravata de tifon din mătase: „este o țesătură foarte specială, făcută de foarte puține fabrici, doar în Italia. Poate fi combinată atât cu costumul clasic gri cât si cu un sacou, așa că funcționează atât pentru situații formale cât si pentru cele casual.

luxury academy

Aura Anghel

luxury academy

Articole recente

Stilul este imbracamintea gandurilor noastre!

LUXURY ACADEMY

Luxury Academy este unica academie din România, care pregătește specialiști în Hair Style, Make-Up, Fashion Design și consultanță de imagine, un loc de întâlnire între exigențele de piață și aspirațiile celor ce vor să întreprindă o carieră în Fashion System.

CONTACT

Contactează-ne 004 0726 021 501